Capital.ba: Еxплоринг БХ наставља промотивне активности и представљање бх. туристичких ресурса и већ се почетком сљедеће године планира појављивање на сајмовима у Бечу и Брну. 

Exploring Bosnia and Herzegovina (www.exploringbh.com ) је пројект који путем туристичког on-line портала промовише БиХ као дестинацију која пружа незаборавне доживљаје у сваком периоду године, користећи Интернет као најмоћнији маркетиншки инструмент као и друге врсте промотивних активности.

Портал садржи информације о смјештајним капацитетима, туристичким турама и остале податке неопходне за туристичка и пословна путовања те пружа могућност онлине резервација и плаћања.

Пројект суфинансирају USAID и норвешко министарство инсотраних послова. Један од главних циљева пројекта је промоција БиХ на иностраним тржиштима те се из тог разлога предузимају активности у смислу организованог довођења страних туристичких новинара који ће афирмативним текстовима у принтаним и електронским медијима приближити БиХ потенцијалним туристима али и туристичким агенцијама и тур операторима у иностранству.

Такођер, досад је Exploring БиХ организовао неколико долазака страних новинара у БиХ ради презентације туристичких потенцијала БиХ.