Nevesinjci koji žele pokrenuti biznis, rješenje od nadležnog opštinskog organa sada će to moći dobiti za samo jedan dan.

– Postupak smanjenja barijera za pokretanje biznisa jedan je od ključnih faktora za konkurentnost opština. Dosadašnji način registracije, koji je znao potrajati i po nekoliko nedjelja, bio je prilično destimulativan i možda su neki koji su htjeli započeti posao i odustajali od takve namjere zbog preduge i složene procedure – pojasnio je Dejan Šešlija, predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

On je pojasnio da svaki potencijalni podnosilac zahtjeva za brzu registraciju dolazi u opštinu s ličnom dokumentacijom i na jednom mjestu popunjava sve ostale potrebne obrasce, dok opštinski službenik u njegovo ime od svih drugih institucija prikuplja ostalu potrebnu dokumentaciju i u roku od 24 časa izdaje pravosnažno rješenje o otpočinjanju djelatnosti.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Nevesinje, Rade Mavrak, rekao je da će se zahtjevi za registraciju po brzoj proceduri podnositi u šalter-sali kod višeg stručnog saradnika za privredu i preduzetništvo.

Načelnik opštine, Branislav Miković, naglašava da opština Nevesinje na svaki način želi da stvori što povoljnije uslove za privređivanje.

– Implementacijom ovog projekta pratimo trend modernih opština RS koje nastoje da potencijalnim preduzetnicima olakšaju pristup tržištu putem smanjenja administrativnih prepreka za otpočinjanje biznisa – kaže Miković, objavio je portal ekapija.