Невесињци који желе покренути бизнис, рјешење од надлежног општинског органа сада ће то моћи добити за само један дан.- Поступак смањења баријера за покретање бизниса један је од кључних фактора за конкурентност општина. Досадашњи начин регистрације, који је знао потрајати и по неколико недјеља, био је прилично дестимулативан и можда су неки који су хтјели започети посао и одустајали од такве намјере због предуге и сложене процедуре – појаснио је Дејан Шешлија, представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.

Он је појаснио да сваки потенцијални подносилац захтјева за брзу регистрацију долази у општину с личном документацијом и на једном мјесту попуњава све остале потребне обрасце, док општински службеник у његово име од свих других институција прикупља осталу потребну документацију и у року од 24 часа издаје правоснажно рјешење о отпочињању дјелатности.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Невесиње, Раде Маврак, рекао је да ће се захтјеви за регистрацију по брзој процедури подносити у шалтер-сали код вишег стручног сарадника за привреду и предузетништво.Начелник општине, Бранислав Миковић, наглашава да општина Невесиње на сваки начин жели да створи што повољније услове за привређивање.

– Имплементацијом овог пројекта пратимо тренд модерних општина РС које настоје да потенцијалним предузетницима олакшају приступ тржишту путем смањења административних препрека за отпочињање бизниса – каже Миковић, објавио је портал екапија.