Dnevni avaz: Brčko je jučer dobilo gradonačelnika, te predsjednika i dopredsjednika Skupštine. Na skupštinskoj sjednici za gradonačelnika je s 23 glasa za i osam suzdržanih  izabran Dragan Pajić iz SNSD-a. Predsjednik Skupštine je Mirsad Đapo iz SDP-a, a dopredsjednik Ivan Krndelj iz HSS-NHI. Oni su izabrani u drugom krugu glasanja.

Đapinu kandidaturu nije podržao ni jedan srpski poslanik, dok Krndelja nije podržao  nijedan bošnjački predstavnik. Također, pri glasanju Đapo nije podržao Pajića i obrnuto.

"Bit ću gradonačelnik svih građana Distrikta. Ubijeđen sam da ćemo postići bolje rezultate od  prijašnje dvije vlade u Distriktu. Vjerujem da će u Brčko doći još stranih investitora. Ovo je priznanje  i meni i predsjedniku stranke (Miloradu Dodiku) bez kojeg ne bi bio ovakav izborni rezultat u Distriktu" kazao je Pajić nakon što je uz Đapinu pomoć položio zakletvu.

Inače, Pajić je poznat brčanski hirurg vlasnik je i kafića u reprezentativnoj zgradi "Teodora" u centru grada koji je nazvao MD. Iako su to inicijali njegovog stranačkog šefa, Pajićevi prijatelji kažu da je naziv proizašao od prvih slova imena njegove supruge i njega.

Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan pozdravio je jučer formiranje vlasti u Distriktu Brčko, čestitajući novoimenovanim zvaničnicima Draganu Pajiću, Mirsadu Đapi i Ivanu Krndelju.