Dnevni list: Glavni tajnik Vijeća za regionalnu saradnju Hido Biščević u odvojenim razgovorima s predstavnicima vlada Republike Srpske Miloradom Dodikom i Federacije Nedžadom Brankovićem naglasio je potrebu za koordiniranim pristupom domaćih institucija u procesu pristupa fondovima EU-a.

“Trajna politička stabilnost i samoodrživost BiH, zasnovana na zajedničkom realističnom pristupu postizanja kompromisa u pogledu preostalih ključnih pitanja, kao što je to prije svega ustavna reforma, od ključnog značaja da BiH u potpunosti iskoristi velike razvojne mogućnosti koje pružaju instrumenti pretpristupne pomoći EU-a“, rekao je Biščević.

Prema Biščevićevim riječima, aktivnosti koje proizlaze iz Prudskog sporazuma, a koje su  podržali EU i šira međunarodna zajednica, čine se ključnim u ovom trenutku, priopćeno je iz Vijeća.

“One bi trebale voditi boljem funkcioniranju institucija BiH, na taj način osiguravajući optimiziranje korištenja fondova EU-a preko instrumenta pretpristupne pomoći EU-a“ istaknuo je Biščević.