Nezavisne novine: Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča, i Zlatko Kuzmić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS Filijala Doboj, juče su potpisali ugovor o zapošljavanju 24 pripravnika sa visokom stručnom spremom.

Krekić je pojasnio da je taj ugovor potpisan u okviru projekta Vlade RS o zapošljavanju 1.200 pripravnika.

On je izrazio zadovoljstvo zato što su mladi ljudi, koji su bili prijavljeni u modričkoj Područnoj jedinici Zavoda za zapošljavanje RS, dobili posao.

"Dugujem zahvalnost svima koji su učestvovali u ovako dobrom projektu. Uz Administrativnu službu opštine, Zavod je potpisao ugovore sa još sedam modričkih subjekata", rekao je Krekić. Kuzmić je podsjetio da to potpisivanje ugovora predstavlja samo dio projekta o zapošljavanju pripravnika s visokom stručnom spremom, koji je odobrila Vlada RS, koja sufinansira taj projekat, čija je ukupna vrijednost sedam i po miliona KM. "Zajednički cilj je da se takvim i sličnim projektima smanji broj nezaposlenih koji se vode na evidencijama filijala za zapošljavanje u RS. Veoma je značajno da se što više institucija uključi u takve projekte, u cilju zapošljavanja pripravnika, jer je neophodno mladima pružiti šansu da ostvare prava i doprinesu razvoju sredine u kojoj žive", zaključio je Kuzmić.

Kao i ranije, Rafinerija ulja Modriča podržala je i taj projekat, a Mitar Jekić, izvršni direktor za sektor proizvodnje u tom kolektivu, obećao je da će tako biti i u narednom periodu.