Независне новине: Младен Крекић, начелник општине Модрича, и Златко Кузмић, директор Завода за запошљавање РС Филијала Добој, јуче су потписали уговор о запошљавању 24 приправника са високом стручном спремом.

Крекић је појаснио да је тај уговор потписан у оквиру пројекта Владе РС о запошљавању 1.200 приправника. Он је изразио задовољство зато што су млади људи, који су били пријављени у модричкој Подручној јединици Завода за запошљавање РС, добили посао.

"Дугујем захвалност свима који су учествовали у овако добром пројекту. Уз Административну службу општине, Завод је потписао уговоре са још седам модричких субјеката", рекао је Крекић.

Кузмић је подсјетио да то потписивање уговора представља само дио пројекта о запошљавању приправника с високом стручном спремом, који је одобрила Влада РС, која суфинансира тај пројекат, чија је укупна вриједност седам и по милиона КМ.

"Заједнички циљ је да се таквим и сличним пројектима смањи број незапослених који се воде на евиденцијама филијала за запошљавање у РС. Веома је значајно да се што више институција укључи у такве пројекте, у циљу запошљавања приправника, јер је неопходно младима пружити шансу да остваре права и допринесу развоју средине у којој живе", закључио је Кузмић.

Као и раније, Рафинерија уља Модрича подржала је и тај пројекат, а Митар Јекић, извршни директор за сектор производње у том колективу, обећао је да ће тако бити и у наредном периоду.