Nezavisne novine: Predstavnici Vlade RS i „Pošta Srpske“ potpisali su jučer u Banjaluci ugovore sa Zavodom za zapošljavanje RS o sufinansiranju rada za 76 mladih pripravnika s visokom stručnom spremom.

Ugovore za 50 pripravnika koje će biti zaposleni u MUP-u RS potpisali su Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, i Boško Tomić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite sa Nedjeljkom Veselinovićem, direktorom Zavoda.

„Ovo je za MUP kao poslodavca značajan trenutak kojim se pruža mogućnost da visokooobrazovani mladi ljudi steknu pripravničko iskustvo, te da postanu zaposleni u MUP-u. Ovo je  i odraz politike koju vodi MUP pružajući priliku mladima da rade u ovoj instituciji“, rekao je Čađo.

Tomić ja nakon potpisivanja podsjetio da je  Vlada RS odlučila da sa 7,4 miliona maraka podrži projekat zapošljavanja 1.200 mladih visokoobrazovanih kadrova, koji će dobijati 60 odsto plate od Zavoda i Vlade RS, dok će im ostatak isplaćivati poslodavci.

Veselinović je juče potpisao ugovore i sa Jasminkom Kirvokuća, direktorom „Pošta Srpske“, za zapošljavanje 26 mladih diplomaca u ovoj ustanovi.

„Pripravnici će obavljati pripravnički staž narednih godinu dana, a ukoliko se pokažu, imaće priliku da svojim radom doprinesu unapređenju poštanskog sistema u cijeloj RS“, kazala je Jasminka Krivokuća. Ona je dodala da je ovo način da bude podmlađen kadar, koji će imati priliku da uči od starijih kolega.

Veselinović je izrazio uvjerenje da će se mladi dokazati na svojim radnim mjestima i podsjetio da je prema podacima Zavoda, zaključeno sa 30. septembrom ove godine, 133.000 nazaposlenih, a u prošloj godini u istom periodu bilo ih je 135.000.