Dnevni avaz: Državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Slobodan Puhalac uskoro će predsjedavajućem Vijeća ministara Nikoli Špiriću i zvaničino podnijeti ostavku na tu funkciju kako bi mogao prijeći na mjesto ministara u Vladi RS, saznaje "Avaz".

Puhalac će zauzeti resor privrede, energetike i razvoja RS, koji je nedavno napustio Rajko Ubiparip. Ostavka je očekivana i pitanje je dana kada će biti podnesena, s obzirom na to da se već duže vrijeme govori o transferu ministra Puhalca u Vladu Milorada Dodika.

Puhalac jučer u izjavi za "Avaz" ovu informaciju nije htio ni potvrditi niti demantirati, kazavši smo "da se nikada ne zna šta će biti". No, izvjesno je da Puhalac, koji je došao u državnu vladu s imidžom privrednika nesklonog politici, nije zadovoljan radom u Vijeću ministara i da jedva čeka da ode iz Ministarstva.

Kako saznajemo, najozbiljniji kandidat za popunu mjesta u Vijeću ministara je Mladen Zirojević, sadašnji šef Odjela za suzbijanje krijumčarenja u Upravi za indirektno oporezivanje u Sarajevu.