Дневни аваз: Државни министар вањске трговине и економских односа Слободан Пухалац ускоро ће предсједавајућем Вијећа министара Николи Шпирићу и званичино поднијети оставку на ту функцију како би могао пријећи на мјесто министара у Влади РС, сазнаје "Аваз".

Пухалац ће заузети ресор привреде, енергетике и развоја РС, који је недавно напустио Рајко Убипарип. Оставка је очекивана и питање је дана када ће бити поднесена, с обзиром на то да се већ дуже вријеме говори о трансферу министра Пухалца у Владу Милорада Додика.

Пухалац јучер у изјави за "Аваз" ову информацију није хтио ни потврдити нити демантирати, казавши сaмо "да се никада не зна шта ће бити".

Но, извјесно је да Пухалац, који је дошао у државну владу с имиџом привредника несклоног политици, није задовољан радом у Вијећу министара и да једва чека да оде из Министарства.

ако сазнајемо, најозбиљнији кандидат за попуну мјеста у Вијећу министара је Младен Зиројевић, садашњи шеф Одјела за сузбијање кријумчарења у Управи за индиректно опорезивање у Сарајеву.