Novi Reporter: Treću godinu za redom opštinska administracija realizuje projekat zapošljavanja pripravnika sa visokom stručnom spremom sa osnovnim ciljem da se mladim stručnjacima omogući sticanje radnog iskustva, odnosno uslova za polaganje pripravničkog ispita. Navedeno je 18 svršenih studenata koji su prijavljeni na Zavod za zapošljavanje primljeno u opštinsku upravu i oni će prvi mjesec dana volontirati a zatim odrađivati dvanaestomjesečni pripravnički staž u odjeljenjima opštinske uprave.

Do sada je na takav način primljeno 32 mladih stručnjaka, koji su odradili pripravnički staž i najvećim djelom ostali da rade u opštini ili nekim drugim institucijama. Primljeno je najviše ekonomista, zatim pravnika i saobraćajaca, poljoprivrednih inženjera i politikologa. Inače projekat se uspješno realizuje sa Zavodom za zapošljavanje RS koji obezbjeđuje 60 odsto potrebnih sredstava dok 40 odsto sredstva obezbjeđuje opština.

Na prijemu za volontere načelnik Mićić izrazio je zadovoljstvo što se uspješna praksa zapošljavanja mladih ljudi nastavlja i što opština dobija stručnjake koji će doprinijeti da opštinska administracija radi efikasno i kvalitetno. On je mladim poručio da se svojim radom i znanjem izbore da budu kandidati za rad u opštini i da će svi u tom smislu imati istu šansu koju će iskoristiti oni najbolji.