Dnevni avaz: Uprkos potpuno suprotstavljenim stavovima članova Komisije za državnu imovinu prema predloženim rješenjima za određivanje titula, predsjednik Komisije Zvonimir Kutleša najavljuje da će nacrt zakona koji će definirati ovo pitanje, a da bi se zakon mogao usvojiti za dva-tri mjeseca.

"Ova komisija će iduće, a najdalje za dvije sedmice, napraviti nacrt zakona. Ako ne bude apsolutnog konsenzusa, odlučuje se većinom glasova" kaže Kutleša za „Dnevni avaz“

Dodaje da je ovaj nacrt zakona kompromis između početnog zahtjeva da se sva imovina uknjiži na BiH i zahtjeva da sve pripadne entitetima.

Predložili smo kompromisno rješenje da Vijeće ministara BiH utvrdi koji je dio imovine potreban državnim organima, a postoji šezdesetak institucija, a da ostatak dobiju entiteti, općine, s tim da sva imovina izvan BiH pripada državi- pojašnjava Kutleša.

Međutim, bošnjački i još neki članovi Komisije u ovom prijedlogu vide da se nad većinom imovine pravo vlasništva daje entitetima.

"BiH treba biti vlasnik i da ono što joj nije potrebno daje entitetima, a ne da se određuje šta joj je potrebno .Ima dosta članova Komisije iz FBiH koji isto razmišljaju. Taj nacrt zakona lično je pravio Kutleša i prema meni, o tome se uopće ne treba raspravljati. Čak iako pokušaju s preglasavanjem, mislim da neće imati dovoljno glasova" kaže član Komisije Adnan Delić.