Дневни аваз: Упркос потпуно супротстављеним ставовима чланова Комисије за државну имовину према предложеним рјешењима за одређивање титула, предсједник Комисије Звонимир Кутлеша најављује да ће нацрт закона који ће дефинирати ово питање, а да би се закон могао усвојити за два-три мјесеца.

"Ова комисија ће идуће, а најдаље за двије седмице, направити нацрт закона. Ако не буде апсолутног консензуса, одлучује се већином гласова" каже Кутлеша за „Дневни аваз“.

Додаје да је овај нацрт закона компромис између почетног захтјева да се сва имовина укњижи на БиХ и захтјева да све припадне ентитетима.

Предложили смо компромисно рјешење да Вијеће министара БиХ утврди који је дио имовине потребан државним органима, а постоји шездесетак институција, а да остатак добију ентитети, опћине, с тим да сва имовина изван БиХ припада држави- појашњава Кутлеша.

Међутим, бошњачки и још неки чланови Комисије у овом приједлогу виде да се над већином имовине право власништва даје ентитетима.

"БиХ треба бити власник и да оно што јој није потребно даје ентитетима, а не да се одређује шта јој је потребно .Има доста чланова Комисије из ФБиХ који исто размишљају. Тај нацрт закона лично је правио Кутлеша и према мени, о томе се уопће не треба расправљати. Чак иако покушају с прегласавањем, мислим да неће имати довољно гласова" каже члан Комисије Аднан Делић.