Канцеларија координатора за реформу јавне управе уз подршку СИГМА-е одржала је 13.05.2024. године онлајн радионицу за Надзорне тимове (НТ) за цијелу област Пружања услуга. На радионици је сачињен преглед ревидираних СИГМА приниципа, рефлексија на Акциони план и тренутни нацрт документа.

Посебан осврт био је на СИГМА принципима односно подпринципима који могу послужити као водиља за дораду активности или њихово прецизније дефинисање. Прегледане су кључне приоритетизиране теме на које се треба обратити посебна пажња у контексту БиХ, а који су се показали као кључни фактори успјеха у другим земљама као примјер добрих пракси.

Друга тачка радинице односила се на преглед активности које су понуђене у тренутном радном документу. Претходно је СИГМА дала коментаре на активности и приједлоге ревидираних активности. У току радионице колеге из СИГМА-е дали су и додатне сугестије како се може извршити побољшање и реорганизација активности. Ови примјери могу послужити као методологија рада са НТ-овима на документу акционог плана у смислу да се изврши рефокус или поновно преиспитивање активности и њихове улоге у цијелом систему.

Односно како се реформулацијом активности може постићи јаснији и концизнији план. Посебан је фокус стављен на институционалне капацитете односно потребу да постоји јача институционална одговорност за провођење појединих активности.