U prostorijama Agencije za državnu službu BiH u ponedjeljak (23.12.2019.godine) održana je redovna sjednica Nadzornog tima za reformsku oblast Upravljanje ljudskim potencijalima.

Sjednica je održana uz prisustvo predstavnika implementatora projekta „Unapređenje informacionog sistema u Agenciji za državnu službu Federacije BiH, Agenciji za državnu upravu Republike Srpske i Pododjeljenju za ljudske resurse Brčko distrikta BiH“, koji je završen 14.12.2019. godine.

Uz informacije o stanju u ovoj reformskoj oblasti i tekućim projektima, diskusija se vodila i o budućim potencijalnim aktivnostima i problemima u ovoj reformskoj oblasti. U tu svrhu sjednici su prisustvovali i predstavnici njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ, koji u BiH implementira Program jačanja javnih institucija, koji su izvjestili članove Nadzornog tima da u implementaciji Programa od juna 2019. godine u saradnji sa GIZ-om učestvuje i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Predstavnici GIZ-a su izvjestili o aktuelnim projektima i aktivnostima, ali i o aktivnostima koje se imaju raditi u narednom periodu.

Nakon izlaganja, razgovaralo se raspravljalo se o tekućim pitanjima. Uz to iznesen je i plan narednih aktivnosti.