Četvrti sastanak Državne radne grupe za praćenje reforme javne uprave u BiH u okviru WeBER projekta održaće se 29. novembra 2018. godine u Sarajevu, u kongresnom centru Terme Ilidža.

Povod za održavanje sastanka jeste predstavljanje  nacionalnog PAR monitor izvještaja za BiH 2017/2018. godine, jednog od glavnih rezultata komparativnog istraživanja o praćenju reforme javne uprave u okviru projekta WeBER.

Uvodničari ovog događaja bit će Lejla Mesihović- Ramić, direktorica Vanjskopolitičke inicijative BH i Vedrana Faladžić, viša stručna saradnica za odnose s javnošću u Uredu koordinatora za reformu javne uprave.

Rezultate istraživanja predstavit će istraživačica Vanjskopolitičke inicijative BH Anida Šabanović, a u diskusiji će učestvovati: Nedžib Delić, šef Operativne jedinice Ureda koordinatora za refomu javne uprave, Elvira Mujkić iz PricewaterhauseCoopers, Davor Vuletić, predsjednik Skupštine Vanjskopolitičke inicijative BH i Bojan Kovačević iz Agencije za razvoj preduzeća Eda.

Događaj će okupiti predstavnike civilnog društva, javne uprave, kao i stručnjake iz oblasti reforme javne uprave.

Cilj WeBER projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i medija na Zapadnom Balkanu za učešće u kreiranju i implementacji reforme javne uprave.  Organizacije civilnog društva prepoznate su  kao značajni akteri u kreiranju javnih politika na nacionalnom i regionalnom nivou zbog čega ovaj projekat nastoji da ojača njihove nadzorne i konsultantske sposobnosti.

Agendu možete preuzeti ovdje, a sažetak izvještaja za BiH 2017/2018. ovdje