Ured koordinatora za reformu javne uprave i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GiZ) u okviru Programa jačanja javnih institucija, a u saradnji s Regional School for Public Administration (ReSPA) organiziraju 17. i 18. novembra ove godine regionalnu konferenciju ″Koristi upravljanja kvalitetom u javnoj upravi ″ koja će biti održana u Hotelu Bristol, u Sarajevu.

Nakon prošlogodišnjih konferencija tokom kojih su učesnici i učesnice imali priliku upoznati se s osnovama upravljanja kvalitetom u javnoj upravi, ciljevi ovogodišnje regionalne konferencije su usmjereni prema predstavljanju iskustava iz uvođenja CAF-a i ISO-a 9001, te usmjeravanje na korisnike i optimizaciju rada javne uprave. Učesnicima i učesnicama će biti predstavljen praktični rad javnih institucija te metodologija  tokom rada s CAF-om uz mentorstvo Ureda koordinatora za reformu javne uprave. Predstavnici  institucija koje su se odlučile za uvođenje ISO 9001 će razmijeniti naučene lekcije i dobrobiti iz implementacije i održavanja ISO 9001.

Tokom konferencije će biti promovirane i predstavljene praktične smjernice i prateći materijali koji imaju za cilj olakšanje puta izvrsnosti za institucije kojima prethodi implementacija upravljanja kvalitetom, s orijentacijom prema uposlenicima i korisnicima.

Imajući u vidu neophodnost i važnost regionalne uvezanosti učesnici i učesnice će tokom drugog dana konferencije biti upoznati s regionalnim dešavanjima i trendovima među-državne saradnje te aktivnostima i planovima po pitanju sistematskog uvođenja upravljanja kvalitetom u javnu upravu i steći uvid u rad regionalne radne grupe za upravljanje kvalitetom Zapadnog Balkana.