U Brčkom će danas biti svečano otvorena Nacionalna škola za javnu upravu /BNSPA/, kao zajednički projekat Evropske organizacije za javno pravo /EPLO/ i Vlade Brčko distrikta.    

Iz Evropske organizacije za javno pravo, saopšteno je da će BNSPA biti institucija visokoobrazovnog karaktera namijenjena obuci i usavršavanju javnih službenika i namještenika, izabranih zvaničnika lokalnog nivoa i sudija upravne nadležnosti koji su zainteresovani za sticanje diplome Masters nivoa iz oblasti nacionalnog, komparativnog i evropskog upravnog prava i upravne nauke.        

"Osim ovoga, BNSPA će ponuditi trening u formi seminara za sve one koji žele da unaprijede svoje vještine u specijalizovanoj oblasti javne uprave, a biće namijenjeni kako javnim službenicima i namještenicima, tako i profesionalnim licima i stručnjacima koji svakodnevno sarađuju sa javnim sektorom u okviru svog rada", navodi se u saopštenju.       

EPLO je, za potrebe BNSPA, renovirala bivše kino "Oslobođenje" u centru Brčkog u čemu je sufinasiralo Ministarstvo spoljnjih poslova Grčke i Brčko distrikt, dok je namještaj i opremu donirala Ambasada Italije u BiH, objavila je novinska agencija Srna.