Izgradimo zajedničko civilno društvo, tema je Foruma nevladinih organizacija BiH, Balkana i Evropske unije koji je otvoren danas u Sarajevu u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava BiH, Helsinškog komiteta za ljudska prava BiH, Centra "Andre Malraux" Sarajevo i CCFD Terre Solidaire iz Francuske.

Sudionicima Foruma u uvodnom dijelu obratio se visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko i Florence Hartman, bivša glasnogovornica Haškog tužiteljstva.

Forum jeo kupio više od 100 učesnika iz preko 50 nevladinih organizacija iz BiH, zemalja Balkana i Evropske unije koje dijele iste vrijednosti i opredijeljene su za građansku Bosnu i Hercegovinu.

Forum ima za cilj da osnaži civilno društvo u BiH, kako bi postalo ključni igrač u demokratizaciji naše zemlje, ali i da doprinese sveopćoj izgradnji evropskog civilnog društva.

Tokom trodnevnog druženja, učesnici će razmijeniti iskustva, te diskutovati o tome šta očekuju od nacionalnih i međunarodnih institucija prisutnih u Bosni i Hercegovini.