Udruženje za odnose s javnostima PRIBA u BiH organizira četvrtu konferenciju „PRIBA 2009" o odnosima s javnostima u vrijeme krize i sa posebnim akcentom na teme: „Budućnost internih komunikacija i uloga profesionalaca u krizi s posebnim aspektom na važnost odnosa s javnostima u vrijeme krize" i „Izgradnja i održavanje povjerenja, kao i ugleda i imidža u vrijeme krize".

Konferencija će biti održana 16. i 17. oktobra 2009. godine u Hotelu Zenica u Zenici.

Predavači na konferenciji su stručnjaci iz oblasti odnosa s javnostima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, uz gostovanje eksperta Evropske unije. Bi’e ovo prilika i za prezentiranje i praktičnih primjera dobrog i lošeg predstavljanja tvrtki u vrijeme krize u BiH kao i da o svojim iskustvima govore voditelji odnosa s javnostima i glasnogovornici u domaćim kompanijama i institucijama.

Očekuje se da će na 4. konferenciji PRIBA-e učešće uzeti PR praktičari iz privatnog, društvenog, javnog, vladinog i nevladinog sektora, zatim predstavnici PR agencija iz BiH i zemalja regije, te menadžeri i predsjednici uprava kompanija.

Konferenciji će prisustvovati i predstavnik Ureda koordinatora za reformu javne uprave u BiH.