Biznis monitor: Agencija Via Media najavila je da bi se u bh. medijskom prostoru uskoro trebala pojaviti emisija namijenjena onima koji utječu na kreiranje bolje budućnosti bh. ekonomije. Tim povodom danas je predstavljan projekt "Poslovne komunikacije" čiji je inicijator Via Media, a partneri u projektu su Asocijacija poslodavaca BiH, BHT 1, BH radio 1.

Cilj projekta je otvaranje dijaloga o aktualnim ekonomskim temama. Direktorica Via Medie Vesna Beganović istakla je namjeru da se široj javnosti otkriju uspješni projekti i kompanije i pokušaju pronaći odgovori na pitanja gdje je ključ uspjeha i kako opstati u uvjetima globalne konkurencije.

U fokusu je i da se utječe na zakonodavce da unaprijede poslovnu klimu, a sadržaji će se odnositi i na društveno odgovorno poslovanje, evropske integracije i standarde.

Ova inicijativa želi ukazati da je ekonomija jedini pravi put prosperiteta zemlje, istaknuto je.

Emisija bi, kako je kazao direktor Asocijacije poslodavaca BiH Alija Remzo Bakšić, osim pozitivnih primjera, trebala otvoriti teme kojima bi se potaknuli političari da daju adekvatan tretman ekonomiji i razvoju od čega ovisi i kakvu će BiH imati socijalnu politiku.