Nezavisne novine: Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan donio je Nalog o privremenom finansiranju institucija distrikta za period od 1. januara do 31. marta 2009. godine, u iznosu od 26.734.764 KM.

Iz Kancelarije supervizora za Brčko distrikt saopšteno je da je Zakonom o budžetu Brčko distrikta predviđena mogućnost da Skupština obezbijedi privremeno finansiranje u slučaju da budžet za narednu godinu ne može da bude usvojen u rokovima koji su propisani u Statutu i zakonu.

„Pošto Skupština distrikta još nije počela s radom u svom redovnom mandatu, zbog pregovora koji se trenutno odvijaju između političkih stranaka o budućoj vladajućoj koaliciji, ona nije u mogućnosti da prije kraja godine usvoji budžet ili odluku o privremenom finansiranju kako bi osigurala finansijske obaveze distrikta“, ističe se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, Gregorijan je zato nakon konsultacija objavljenih sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, odlučio da putem naloga donese Odluku o privremenom finansiranju, kako bi osigurao da neizbježni izdaci mogu biti realizovani, zakonske obaveze ispunjene i obezbijeđen kontinuitet u funkcionisanju  lokalne zajednice.