U Banjaluci je 7. maja 2008. godine održana treća sjednica Upravnog odbora Fonda za reformu javne uprave. Članovi Odbora usvojili su projektni prijedlog "Izrada i uspostavljanje okvira interoperabilnosti i standarda za razmjenu podataka". Projekat je zajednički za institucije na nivou BiH, Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH, a predviđa definisanje arhitektonskih temelja za razvoj i povezivanje sadašnjih i budućih softverskih komponenti koje će se razviti u okviru i za javnu upravu, kao što su razni registri, usluge za krajnje korisnike i podržavanje horizontalnih sistema uprave.

Upravni odbor odobrio je i tendersku dokumentaciju za nabavku konsultantskih usloga za potrebe projekata "Uspostava mreže info polica" i "Obuka službenika za informisanje" iz reformske oblasti institucionalna komunikacija. Ured koordinatora za reformu javne uprave će provesti proceduru javnih nabavki, a početak implementacije projekta predviđen je do kraja ove godine.

Foto galerija

Na sastanku je raspravljano i o projektnim prijedlozima "One Stop Shop" i "Podrška jačanju građanskog učešća na lokalnom nivou", koje je kandidovao Brčko distrikt BiH. Cilj prvog projekta je uspostavljanje ključnih servisa e-Uprave u Vladi Brčko Distrikta, dok drugi projekat treba da rezultira strateškim dokumentom o principima i metodama građanskog učešća u kreiranju politika i programa rada na lokalnom nivou u Brčko dsitriktu BiH . Članovi Upravnog odbora zaključili su da nadzorni timovi u čijoj su tematskoj nadležnosti navedeni projekti, o njima prethodno treba da se izjasne.

Četvrta sjednica Upravnog odbora Fonda za reformu javne uprave biće održana u Brčkom.