Nakon trećeg ciklusa implementacije sistema za upravljanje kvalitetom u državnoj službi, odnosno Zajedničkog okvira za procjenu (Common Assessment Framework – CAF), Ured koordinatora za reformu javne uprave je u prethodnom periodu aplicirao za prestižnu oznaku „Efikasan korisnik CAF-a“ kod Regionalne škole za javnu uprave (ReSPA).

Organizacija ima pravo na dodjelu ove oznake nakon uspješno provedenog postupka eksterne povratne informacije (PEF), a koji obezbjeđuje standardizovanu primjenu CAF alata širom Evrope. U okviru postupka eksterne povratne informacije za oznaku „Efikasan korisnik CAF-a“, dana 04.09.2024.godine Ured koordinatora za reformu javne uprave su posjetili Akteri eksterne povratne informacije (EFAC) Dalibor Ćopić iz Agencije za državnu upravu RS i Staša Sihrovski iz Direkcije za europske integracije BiH.

Oni su tokom posjete Uredu koordinatora za reformu javne uprave obavili više razgovora sa zaposlenicima u Uredu, menadžmentom, partnerima, korisnicima usluga itd.

Ovo je važan korak ka dobijanju oznake „Efikasan korisnik CAF-a“, a o čemu konačnu odluku donosi Regionalni centar za upravljanje kvalitetom Regionalne škole za javnu upravu. Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini su do sada istu oznaku dobili Ministarstvo civilnih poslova BiH i Agencija za državnu službu Federacije BiH.