Ured koordinatora za reformu javne uprave u BiH (PARCO) organizirat će, u srijedu 7. aprila 2021. godine sa početkom u 12.00 sati, online trening za predstavnike medija čiji je cilj jačanje medijskih kapaciteta u oblasti proaktivne transparentnosti i otvorenih podataka – zagovaranje otvorene vlasti.

Cilj treninga je educiranje medijskih radnika/ca o procesima reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini, pogodnostima koje će uslijediti kao posljedica otvaranja podataka, ali i izgradnja kapaciteta za izvještavanje i zagovaranje vrijednosti otvorene vlasti, te samim tim i proaktivne transparentnosti.

Voditeljica treninga će biti Danira Karović, dugogodišnja aktivstica i trenerica iz oblasti proaktivne transparentnosti i otvorenih podataka.

Trening će biti održan putem platforme Microsoft Teams.

Detaljne informacije o modulu kao i agendu možete pronaći u prilogu.

Molimo vas da nam u što skorije vrijeme pošaljete listu učesnika/ca u ime vase medijske kuće/redakcije/organizacije a ne kasnije od utoka 06. aprila 2021. godine na e-mail karovic.danira@gmail.com

Trening se sprovodi u okviru Programa jačanja javnih institucija u Bosni i Hercegovini koji kao dio podrške Vlada Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva reformi javne uprave u Bosni i Hercegovini.

Pozivno pismo

Agenda – Trening za medije