Ured koordinatora za reformu javne uprave (PARCO) i Transparency International su u petak, 25.9.2020. godine u Sarajevu, održali radionicu sa predstavnicima ministarstva pravde Federacije BiH, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, agencija za državnu službu/upravu BiH i RS te predstavnicima Pododjeljenja za ljudske resurse Brčko distrikta BiH i Zakonodavne kancelarije Brčko distrikta BiH o temi sistemskog mjerenja zadovoljstva korisnika koje pružaju organi uprave.

Predstavnicima pomenutih institucija predstavljene su aktivnosti na kojima je ekspertski tim radio u proteklom periodu u ovom segmentu reforme kao i njihovo uključivanje u predstojeće aktivnosti u okviru ove inicijative.

Eksperti Srđan Blagovčanin i Aleksandar Karišik pripremili su set dokumenta koji predstavljaju osnovu za uvođenje mjerenja zadovoljstva korisnika u praksu institucija kao neizostavan alat za prikupljanje informacija, prijedloga i sugestija od građana i poslovne zajednice na osnovu kojih će svaka institucija planirati i sprovoditi unapređenje i poboljšanje usluga koje pruža svojim korisnicima.

Radionica je realizirana uz podršku njemačkog GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) koji u ime vlada Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva provodi „Program jačanja javnih institucija u BiH“.