Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH, u četvrtak je, na inicijativu predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnika u PSBiH Mladena Ivankovića Lijanovića, usvojena Rezolucija o uspostavi E-uprave.

Ivanković Lijanović izražava zadovoljstvo što su i ostale kolegice u Parlamentu prepoznali značaj Rezolucije koja je u interesu građana, poglavito mladih.

“Njen je cilj realizacija brže uspostave E-uprave, što je i jedan od preduvjeta za integraciju BiH u EU. Nedopustivo je da 7 godina od usvajanja Strategije reforme javne uprave u BiH građani javnim institucijama moraju dostavljati dokumenta i podatke koje te institucije o njima već imaju, čime koče cijeli administrativni proces na štetu građana, oduzimajući njihovo cijenjeno vrijeme i energiju.

 Provedbom ove Rezolucije, građani BiH, posebno mladi koji svakodnevno imaju potrebe za usluge javne uprave koja izdaje dokumentacije za upise u škole, fakultete, natječaje za posao i slično, zasigurno će dobiti državnu administraciju koja će efikasno i na jednom mjestu biti u službi građana“, navodi predsjednik “Boljitka“ te najavljuje da će ta stranka nastojati Rezoluciju prenijeti i na niže nivoe vlasti.(Izvor: Nina)