U sklopu projekta “Volontiraj, kreditiraj” kojeg je pokrenulo Udruženje građana “Infohaus”, Ured koordinatora za reformu javne uprave u BiH ugostilo je na tzv. socijalni dan učenice Druge gimnazije Sarajevo.

Dobrodošlicu im je poželio Aleksandar Karišik, šef Operativne jedinice u Uredu koordinatora za reformu javne uprave u BiH. Učenike je kratko upoznao sa procesom reforme javne uprave u BiH ali i sa nadležnostima Ureda.  

“Reforma javne uprave u BiH potrebna je prvenstveno nama, građanima ove zemlje, ali i jedan je od kriterija za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo u EU”, rekao je, između ostalog, Karišik.

Učenice koje su boravile u Uredu koordinatora kazale su nam da često slobodno vrijeme provode volontirajući te su insistirale na pomoći kolegama – zaposlenicima Ureda. Tako su aktivno učestvovale u pripremanju radionice koju Ured organizira za predstavnike nevladinog sektora u BiH, a koja će biti održana 22. i 23. oktobra u Doboju.

„Iako smo radile samo par sati, ovo iskustvo svakako će nam biti od koristi u našem budućem radu”, kazale su volonterke. Njima je na kraju u posebnu 'radnu' knjižicu upisan jedan radni dan u Uredu.