Zamjenik državnog koordinatora za reformu javne uprave prof. dr. Ferid Otajagić bit će gost XI Međunarodnog znanstvenog skupa pod nazivom “Čovječanstvo pred izazovom umjetne inteligencije” koji će biti organiziran danas na Europskom sveučilištu Brčko Distrikt.

Otajagić će, između ostalog, govoriti o temi “Umjetna inteligencija i javna uprava u kontekstu zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda”.

Nadalje, Otajagić će analizirati njenu primjenu danas u svijetu, kao i primjenu u javnoj upravi, navodeći pozitivine primjere u praksi, kao i nedostatke.

Zamjednik državnog koordinatora će posebno analizirati europsku regulativu uporabe umjetne inteligencije u javnoj upravi, koliko su ljudska prava ugrožena primjenom umjetne inteligencije, kao i kakvi su izazovi od primjene umjetne inteligencije u budućnosti.

XI Međunarodni znanstveni skup pod nazivom “Čovječanstvo pred izazovom umjetne inteligencije” zajednički organizuju Europsko sveučilište Brčko Distrikt, Europsko sveučilište “Kallos” Tuzla, Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Beogradu i Fakultet za europske pravno-političke studije u Beogradu, a okupit će eminentne stručnjake iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, koji će dati svoje viđenje uporabe umjetne inteligencije u savremenom dobu.