Замјеник државног координатора за реформу јавне управе проф. др. Ферид Отајагић биће гост XИ Међународног научног скупа под називом “Човјечанство пред изазовом вјештачке интелигенције” који ће бити организован данас на Европском универзитету Брчко Дистрикт.

Отајагић ће, између осталог, говорити о теми “Вјештачка интелигенција и јавна управа у контексту заштите људских права и основних слобода”.

Надаље, Отајагић ће анализирати њену примјену данас у свијету, као и примјену у јавној управи, наводећи позитивине примјере у пракси, као и недостатке.

Замједник државног координатора ће посебно анализирати европску регулативу употребе вјештачке интелигенције у јавној управи, колико су људска права угрожена примјеном вјештачке интелигенције, као и какви су изазови од примјене вјештачке интелигенције у будућности.

XИ Међународни научни скуп под називом “Човјечанство пред изазовом вјештачке интелигенције” заједнички организују Европски универзитет Брчко Дистрикт, Европски универзитет “Каллос” Тузла, Висока школа струковних студија за менаџмент и пословне комуникације у Београду и Факултет за европске правно-политичке студије у Београду, а окупиће еминентне стручњаке из Босне и Херцеговине, регије и свијета, који ће дати своје виђење употребе вјештачке интелигенције у савременом добу.