Zaposlenici Ureda koordinatora za reformu javne uprave jučer su održali sastanak sa predstavnicima Ureda za evropske integracije, fondove, odnose sa javnošću i kvalitet prema međunardnom standardu Srednjobosanskog kantona o temi upravljanje kvalitetom u javnom sektoru.

Na sastanku je prezentiran Zajednički okvir za procjenu – CAF, alat za upravljanje kvalitetom, kao i sistematski pristup uvođenja upravljanja kvalitetom u javne upravu u Bosni i Hercegovini, to jest, Operativni plan za uvođenje upravljanja kvalitetom u institucije Bosne i Hercegovine za period od 2016. do 2018. godine.

Predstavnici Ureda za evropske integracije, fondove, odnose sa javnošću i kvalitet prema međunardnom standardu Srednjobosanskog kantona iskazali su zadovoljstvo dobivenim informacijama te iste planiraju prezentirati Vladi Srednjobosanskog kantona.

Podsjećanja radi, zaključkom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Ured koordinatora je određen za CAF korespodenta u ime Bosne i Hercegovine, a jedan od zadataka CAF korespodent institucije jeste podizanje svijesti o značaju upravljanja kvalitetom i o samom alatu CAF.