Prosječna starost уposlenika Ureda koordinatora za reformu javne uprave vratila je našu vjeru da se državne institucije otvaraju ka mladim i perspektivnim osobama, ocijenili su srednjoškolci Gimnazije Dobrinja Adi Operta, Husein i Avdo Polimac koji su u petak (09.10.) nastavu zamijenili radom u našem Uredu.

Ured je i ove, kao i prošle godine, dao podršku edukativnom projektu "Volontiraj – Kreditiraj 2009."

Bila je ovo prilika da učenike upoznamo sa našim radom, unutrašnjom organizacijom te obvezama koje svakodnevno ispunjavamo. Obišli su sve jedinice u Uredu, gdje su imali priliku da se upoznaju sa uposlenima te da od njih saznaju kakve se reforme provode u šest oblasti: Javne financije, Institucijska komunikacija, Izrada politika i koordinacijski kapaciteti, Informacijske tehnologije, Upravni postupak i Upravljanje ljudskim potencijalima.

O njihovoj zainteresiranosti za naš rad svakako govori i činjenica da su uspješno izvršili sve obveze koje su im bile povjerene, od pravljenja saopćenja za javnost, izrade media monitoringa…

Organizirali smo im i radionicu, a cilj nam je bio upoznati ih sa osnovama pregovaranjima i vještinama koje pregovarači trebaju imati.