Vijeće ministara BiH na sjednici održanoj danas, između ostalog, usvojilo je Kvartalnо izvješćе o radu Ureda koordinatora za reformu javne uprave za period 1.1. – 31.3.2010. godine i Kvartalno izvješće o napretku – praćenje implementacije Akcijskog plana 1 Strategije reforme javne uprave u BiH, uz zaključak da se ovo izvješće ubuduće razmatraju šestomjesečno.    
Prema Kvartalnom izvješću o napretku, ostvareni napredak u implementaciji mjera iz Akcijskog plana 1 Strategije reforme javne uprave u odnosu na prethodni izvještajni period iznosi 0,76 posto, i  njegova ukupna implementacija sada iznosi 39,82 posto.

Od početka implementacije Akcijskog plana 1 Strategije do 31. marta ove godine najveći napredak u implementaciji ostvaren je u oblasti Javne financije – 46,35 posto, a najmanji u oblasti Informacijske tehnologije – 31,36 posto. U ovom periodu najveći stepen implementacije mjera iz Akcijskog plana 1 ostvaren je u Republici Srpskoj i iznosi 45,36 posto, navodi se u saopćenju Službe za informiranje Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH.