Sastanak Nadzornog tima za reformsku oblast Institucijsko komuniciranje održan je u petak, 20.06.008. godine, u prostorijama Ureda koordinatora za reformu javne uprave.

Sastanku su, u svojstvu članova ili zamjenika članova, prisustvovali predstavnici sve četiri razine izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini. U skladu sa dnevnim redom sastanka, jednoglasno je usvojen Poslovnik o radu Nadzornog tima. Imenovan je i Predsjedatelj Nadzornog tima koji će se, u skladu sa Poslovnikom, rotirati tromjesečno.

Nadzorni tim jednoglasno je usvojio i projektni prijedlog projekta “Strateško komuniciranje” koji obuhvaća sve četiri administrativne razine u BiH i čiji je predlagač Ured koordinatora za reformu javne uprave. Također su razmatrani i individualni projektni prijedlozi predlagača ispred Republike Srpske i Brčko distrikta BiH “Financiranje publiciranja časopisa Moderna uprava” i “Podrška jačanju građanskog učešća na lokalnoj razini”.

Prisutnima je prezentiran način popunjavanja monitoring tabele Izvješća o kvartalnom napretku provedbe Akcijskog plana 1 za oblast Institucijskog komuniciranja.

Sudionici sastanka su razgovarali i o trenutnom stanju u predmetnoj oblasti, stupnju realiziranja mjera iz Akcijskog plana 1, prioritetnim reformskim aktivnostima za realiziranje, kao i o projektima na kojima se trenutno radi.