Sa radom je počela nova službena web stranica Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, na adresi www.mpr.gov.ba .

Tim povodom Ministarstvo pravde izdalo je saopćenje za javnost u kome stoji:

"Ministarstvo pravde BiH pokrenulo je novu službenu web stranicu www.mpr.gov.ba. Koncept i sadržaj stranice u potpunosti su zasnovani na procijenjenim potrebama građana koji putem Ministarstva ostvaruju svoja prava i pravne interese, posebno stručne javnosti, medija, pravosudnih institucija, međunarodnih organizacija i donatora, nevladinih i drugih organizacija.

Uz maksimalnu preglednost i funkcionalnost, web stranica korisnicima nudi potpune informacije o aktivnostima Ministarstva, precizne baze zakona i drugih propisa, međunarodnih ugovora i konvencija, stratgijskih projekata i dokumenata, foto, video i Power point prezentacije, adrese i linkove ka drugim učesnicima u reformi sektora pravde.

Pored kompletnog uvida u rad Ministarstva posredstvom ove stranice, između ostalog, možete dobiti informacije o raznim vidovima praktične pomoći, sva potrebna uputstva, formulare, stručnu literaturu, ali i tražiti odgovore na za vas važna pitanja.

Na web stranici Ministarstva pravde BiH možete ostvariti kompletan uvid u sve usvojene propise, propise u proceduri i propise koje planiramo izraditi odnosno na čijoj izradi se trenutno radi. Uz to, stranica vam pruža mogućnost da i sami učestvujete u izradi zakona, podzakonskih akata, strategija i drugih važnijih dokumenata Ministarstva pravde BiH.

U nadi da će ova stranica poboljšati našu buduće komuniciranje i suradnju, i koristiti vam u svakodnevnom radu, sa zanimanjem očekujemo vaše komentare, prijedloge, primjedbe ali i pitanja iz naše nadležnosti."