"Ministarska konferencija o razvoju informacijskog društva u Jugoistočnoj Evropi i Treća konferencija o informacijskom društvu: e-Vlada i reforma javne uprave" naziv je događaja koji će biti održan u Sarajevu, od 28. do 30. listopada 2007. godine.

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Razvojni program Ujedinjenih naroda i Sekretarijat eSEE kojeg finansira UNDP, Pakt stabilnosti za Jugoistočnu Europu, u bliskoj saradnji sa Europskom komisijom, zajednički organiziraju ovu ministarsku konferenciju o informacijskom društvu, uz učešće svih sugovornika iz regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Moldavije, Srbije, Rumunije i UNMIK-Kosovo.

Dio konferencije bit će posvećen i reformi javne uprave, kroz plenarnu sesiju pod nazivom; e – Vlada i reforma javne uprave. U okviru te sesije, državni koordinator za reformu javne uprave Nevenka Savić, održat će prezentaciju na temu: Proces reforme javne uprave u BiH, Strategija RJU u BiH i informacijske tehnologije.

Više informacija o ovoj konferenciji možete pronaći na:

www.is.gov.ba/conference