Na mrežnoj stranici www.eprim.bdcentral.net objavljeni su Registar zaposlenih osoba i Registar imenovanih osoba u tijelima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta BiH.

U registrima su trenutačno dostupni podaci koji su do sada dostavljeni i podaci će se svakodnevno ažurirati kako budu dostavljani od strane tijela javne uprave, institucija, javnih preduzeća, ustanova, zavoda i fondova Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je da će se u registru nalaziti podaci za oko 4.500 osoba u javnom sektoru Distrikta, na čija primanja se, kako je kazao, godišnje utroši oko 120 miliona maraka.

Milić je zahvalio Odjelu za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i Pododjelu za ljudske resurse, koji su uspostavili privremenu bazu podataka i u kratkom roku omogućili uspostavu registra.

Projekt uspostave registra pokrenut je na inicijativu gradonačelnika Milića, a njegovu realizaciju pomogla je Misija OSCE-a u BiH, saopćeno je iz Vlade Distrikta.