Delegacija Evropske komisije u BiH i Resursni centar civilnog društva organizuju seriju od pet radionica na kojim će se prezentirati Poziv za dostavljanje projekata iz oblasti jačanja uloge građanskog društva u promociji ljudskih prava i demokratskih reformi, sprečavanja sukoba i jačanja političkog učestvovanja i zastupanja, koji je objavljen 26. decembra, 2008. godine na zvaničnoj web stranici Delegacije Evropske komisije.

Finansijska pomoć će biti pružena iz sredstava programa Evropske unije “Evropski Instrument za Demokratiju i Ljudska Prava (EIDHR)”.

Prezentacije će se održati u svrhu upoznavanja organizacija sa karateristikama pomenutog poziva za projekte, te pravilima i propisima kojih se aplikanti moraju pridržavati prilikom apliciranja za projekte Evropske unije. Ove prezentacije su ujedno i prilika da se neposredno kontaktiraju službenici Evropske unije, te da im se direktno upute pitanja koja se odnose na pomenuti poziv za projekte, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.  

Više detalja o održavanju radionica možete pogledati ovdje.