Делегација Европске комисије у БиХ и Ресурсни центар цивилног друштва организују серију од пет радионица на којим ће се презентирати Позив за достављање пројеката из области јачања улоге грађанског друштва у промоцији људских права и демократских реформи, спречавања сукоба и јачања политичког учествовања и заступања, који је објављен 26. децембра, 2008. године на званичној wеб страници Делегације Европске комисије.

Финансијска помоћ ће бити пружена из средстава програма Европске уније “Европски Инструмент за Демократију и Људска Права (EIDHR)”.

Презентације ће се одржати у сврху упознавања организација са каратеристикама поменутог позива за пројекте, те правилима и прописима којих се апликанти морају придржавати приликом аплицирања за пројекте Европске уније. Ове презентације су уједно и прилика да се непосредно контактирају службеници Европске уније, те да им се директно упуте питања која се односе на поменути позив за пројекте, саопштено је из Делегације Европске комисије у БиХ.  Више детаља о одржавању радионица можете погледати овдје.