Ministarstvo sigurnosti BiH aktivirat će 1. januara posebnu e-mail adresu za pomoć bh. državljanima kod izdavanja viza, saopćeno je danas iz ovog ministarstva.

Jedan od osnovnih ciljeva Sporazuma o olakšicama kod izdavanja viza između BiH i Evropske unije, koji je na snazi od 1. januara 2008. godine, odnosi se na olakšavanje izdavanja viza državljanima BiH, koji žele da putuju u zemlje EU i stvaranje uvjeta za stabilan razvoj poslovnih, kulturnih, naučnih, humanitarnih i drugih veza između zemalja članica EU i BiH.

Ministarstvo sigurnosti BiH će od 1. januara 2009. godine na svojoj web stranici www.msb.gov.ba aktivirati posebnu e-mail adresu komentari@msb.gov.ba.

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , putem koje će građani postavljati pitanja, te iznositi svoja iskustva, primjedbe i komentare vezane za procedure izdavanja viza u ambasadama zemalja članica Evropske unije koje djeluju u BiH.

Ministarstvo poziva državljane BiH da se obrate na ovu e-mail adresu i dobiju odgovore na postavljena pitanja, te iznesu svoje primjedbe ili komentare vezane za izdavanje viza u ambasadama zemalja članica EU koje djeluju u BiH, kako bi se eventualne nepravilnosti i teškoće mogle otkloniti, javila je novinska agencija Fena, a prenio portal svevijesti.ba.