Министарство сигурности БиХ активират ће 1. јануара посебну е-маил адресу за помоћ бх. држављанима код издавања виза, саопћено је данас из овог министарства.

Један од основних циљева Споразума о олакшицама код издавања виза између БиХ и Европске уније, који је на снази од 1. јануара 2008. године, односи се на олакшавање издавања виза држављанима БиХ, који желе да путују у земље ЕУ и стварање увјета за стабилан развој пословних, културних, научних, хуманитарних и других веза између земаља чланица ЕУ и БиХ.

Министарство сигурности БиХ ће од 1. јануара 2009. године на својој wеб страници www.мсб.гов.ба активирати посебну е-маил адресу коментари@мсб.гов.ба.

Ова емаил адреса је заштићена од спам робота, није видљива ако сте искључили Јавасцрипт , путем које ће грађани постављати питања, те износити своја искуства, примједбе и коментаре везане за процедуре издавања виза у амбасадама земаља чланица Европске уније које дјелују у БиХ.

Министарство позива држављане БиХ да се обрате на ову е-маил адресу и добију одговоре на постављена питања, те изнесу своје примједбе или коментаре везане за издавање виза у амбасадама земаља чланица ЕУ које дјелују у БиХ, како би се евентуалне неправилности и тешкоће могле отклонити, јавила је новинска агенција фена, a прениo портал svevijesti.ba.