Nezavisne novine: SARAJEVO – Direkcija za implementaciju CIPS projekta, iako je bilo najavljeno, još nije raspisala konkurs za nabavku registarskih tablica, stikera i ostalog materijala neophodnog za zamjenu saobraćajnih dozvola u BiH.

Potvrdila je ovo Amila Opardija, portparol Direkcije CIPS-a, naglasivši kako očekuje da će konkurs biti raspisan do kraja ovog mjeseca. Ranije su iz ove direkcije najavili da će konkurs biti raspisan u aprilu, te da je Savjet ministara BiH usvojio novi plan zamjene saobraćajnih dozvola, a sva prethodna akta u vezi s ovim procesom su stavljena van snage. Amila Opardija je kazala da su odgađanja isključivo tehničke prirode.

U Ministarstvu civilnih poslova BiH ni nakon mjesec i po nismo dobili odgovore na pitanja u vezi sa sudskim sporovima koji su pokrenuti zbog poništenog konkursa za nabavku registarskih tablica i stikera iz 2005. godine.

Ferid Bajrović, direktor sarajevske firme "Ferba International", tužio je ovo ministarstvo zbog kršenja konkursnih procedura i bodovanja. Takođe, tužbu je podnijela i njemačka firma "J.H. Toennjes  E.A.S.T.", s kojom je Ministarstvo civilnih poslova, dok je ministar bio Safet Halilović, sklopio ugovor za nabavku stikera.

Bajrović očekuje da bi odluka suda o ovom upravnom sporu trebalo da bude poznata ovaj mjesec, te da se zato čeka s konkursom.