Projekt općinskog okolišnog upravljanja u Bosni i Hercegovini (MEG2), a kojeg implementira UNDP u prethodna dva dana organizirao je dvodnevnu radionicu za unaprjeđenje rada javne uprave uz korištenje alata za upravljanje kvalitetom CAF u Gradu Orašju.

Ovom prilikom, zaposlenici Ureda koordinatora za reformu javne uprave, Kenan Avdagić i Miroslav Zeković koji su kao gosti pozvani na radionicu, prezentirali su domaća i međunarodna iskustva u implementaciji CAF-a zaposlenicima Grada Orašje.

Ovom prilikom poseban fokus je stavljen na proces samoprocjene, kao i na dobijene rezultate u pogledu snaga, područja za unaprjeđenje kao i aktivnosti za unaprjeđenje.

Također, obrađena je i nova tema u CAF-u, koja je posebno važna za ovaj projekt, a to je mjerenje učinka kroz indikatore u jedinicima lokalne samouprave. Grad Orašje će nastaviti svoju implementaciju CAF-a i u narednom periodu kroz radionicu za izradu plana unaprjeđenje. Podsjećamo, u okviru projekta MEG 2, pored Orašja, trenutno se pilotira implementaciju prilagođenog CAF-a u još u pet jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, i to Gračanica, Laktaši, Teslić, Žepče i Šamac.