Dokument “Priručnik o ocjenjivanju državnih službenika i namještenika – Vodič za uspješno upravljanje učinkom u strukturama državne službe u BiH”, samo je jedan od izlaznih rezultata projekta “Razvitak sustava za upravljanje učinkom u strukturama državne službe u Bosni i Hercegovini“, koji je implementirao konzorcij kompanija "Djikic Consulting Services" d.o.o. Sarajevo i "Đikić" d.o.o. Sarajevo, a financiran je sredstvima Fonda za reformu javne uprave u BiH.

Projektni tim pripremio je ovaj priručnik radi olakšavanja postupka ocjenjivanja svim učesnicima u ovom postupku, od državnih službenika do rukovodilaca organa. Cilj je da se ocjenjivanje shvati kao pozitivni instrument razvoja ljudskih resursa državne službe, nasuprot pojednostavljenom, uvriježenom uvjerenju da je ocjenjivanje samo osnova za dobijanja određene nagrade ili sankcije.

Inače, projektom “Razvitak sustava za upravljanje učinkom u strukturama državne službe u Bosni i Hercegovini“ pružena je potpora Akcijskom planu 1 Strategije reforme javne uprave u BiH.

Ovdje možete preuzeti elektronsku verziju priručnika.