Uspostava harmonizirane, učinkovitije i transparentnije javne uprave, koja će biti odgovorna građanima, ali i sposobna voditi BiH kroz proces stabilizacije i pridruživanja, cilj je projekta "Nastavak potpore Uredu koordinatora za reformu javne uprave BiH pri implementaciji Strategije reforme javne uprave i koordinaciji donatora”, čija je implementacija počela ovih dana.

Projekt financira Delegacija Europske komisije u BiH, a provodiće ga italijanska Eurecna.

Tim stručnjaka, na čijem je čelu ekspert u oblasti javne uprave g. Samo Godec danas je u Uredu koordinatora za reformu javne uprave prezentirao ciljeve projekta i rezultate koje očekuje nakon njegovog završetka u februaru 2011. godine.

Svrha projekta je blagovremena implementacija Strategije reforme javne uprave, koju su vlasti BiH usvojile 2006. godine. Projekat je fokusiran na jačanje kapaciteta Ureda koordinatora, te pružanje stručne pomoći u realiziranju Akcijskog plana 1 Strategije reforme javne uprave, čija je provedba u tijeku. Isti projekt biće fokusiran i na pripremu novog akcijskog plana za jačanje sektorskih kapaciteta u javnoj upravi BiH.

Inače, projekt je vrijedan 1,5 milijuna eura, a biće financiran iz programa IPA.