U organizaciji Ureda koordinatora za reformu javne uprave i EU4PAR projekta tehničke pomoći, u Tesliću je danas održana radionica članova Nadzornog tima za reformsku oblast Upravljanje javnim finansijama.

Tokom radionice usaglašen je nacrt seta aktivnosti budućeg revidiranog Akcionog plana za reformu javne uprave u oblasti Upravljanje javnim finansijama.

Radionici su prisustvovali članovi Nadzornog tima u ovoj oblasti: Vera Letica iz Ministarstva finansija i trezora BiH, Medina Dudo iz Federalnog ministarstva finansija, Anela Ilić iz Direkcije za finansije Vlade Brčko distrikta BiH te Svetlana Radovanović iz Ministarstva finansija Republike Srpske. Učešće na radionici uzeli su i Darko Kasap, koordinator za reformu javne uprave BiH, Davor Šolaja, koordinator za reformu javne uprave u Vladi Brčko distrikta BiH te Aleksandar Šuvak, koordinator za reformu javne uprave u Vladi Republike Srpske. Oni su u svom uvodnom obraćanju i kroz diskusiju tokom radionice istakli važnost ove oblasti bez obzira sto ima posebna Sveobuhvatna strategija upravljanja javnim finansijama u BiH.