Ministar pravde BiH Josip Grubeša i koordinator za reformu javne uprave Dragan Ćuzulan su potpisali Memorandum o saradnji radi pružanja stručne i administrativne pomoći Savjetodavnom vijeću Inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“.

Dragan Ćuzulan, koordinator za reformu javne uprave ocijenio je da današnje potpisivanje Memoranduma još jedan od doprinosa Ureda koordinatora za reformu javne uprave u implementaciji Partnerstva za otvorenu vlast u BiH.

“Principi OGP zasigurno će naći svoje mjesto i u novom strateškom okviru za nastavak provedbe reforme javne uprave u BiH”, izjavio je Ćuzulan.

Potpisivanje Memoranduma je realizacija obaveze iz Odluke o osnivanju Savjetodavnog vijeća inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“ („Službeni glasnik BiH“, br. 94/16).

Saradnja Ministarstva pravde BiH i Ureda koordinatora za reformu javne uprave, prema potpisanom Memorandumu, podrazumjevat će pružanje stručne i administrativne pomoći Savjetodavnom vijeću Inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“  u realizaciji njegovih zadataka utvrđenih Odlukom o osnivanju Savjetodavnog vijeća inicijative „Partnerstvo za otvorenu vlast“.