Naomi Yo Erny, Kerim Panjeta, Nejra Bučo, Haris Pojata i Nahla Šalaka, učenici Druge gimnazije Sarajevo i Elektrotehničke škole nastavu su u petak zamijenili radom u Uredu koordinatora za reformu javne uprave u BiH, koji je podržao projekat „Volontiraj – kreditiraj“ nevladine organizacije Infohause.

Dragica Lakić, šef Jedinice za materijalno-finansijske i opšte poslove upoznala je učenike sa nadležnostima Ureda te im govorila o poslovima koje u tom procesu Ured obavlja.

 Programom boravka volontera obuhvaćena je i posjeta Uredu Vlade Federacije BiH za odnose s javnoću. G. Davorin Alaupović i Gđa. Nihada Ramić, zaposlenici Ureda, učenicima su govorili o poslu kojim se bave, naglašavajući da je posao PR-a mnogo više od pukog pisanja saopćenja sa sjednica federalne Vlade.

Kolege iz ovog Ureda organizirale su i susret učenika sa Adilom Osmanovićem, federalnim ministrom za raseljene osobe i izbjeglice.

Kroz brojna pitanja, učenici su pokazali iznimno veliku zainteresiranost za provedbu reforme javne uprave u BiH ali i za oblast kojom se bavi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

 Na kraju posjete, volonteri su prenijeli utiske boravka u Uredu koordinatora za reformu javne uprave te iznijeli svoja mišljenja o ovom procesu. 

Ovu posjetu, a posebno razgovor s ministrom Osmanovićem, učenici su ocijenili veoma korisnom.

Ured koordinatora za reformu javne uprave već četvrtu godinu daje podršku ovom edukativnom projektu.