Dnevni avaz: Direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović uputio je predsjedniku  i potpredsjednicima FBiH  te premijeru i zamjenicama zahtjev u kojem  traži pomoć drugih inspekcija u sprečavanju organiziranog nelegalnog kockanja u FBiH. Nakon što  je Porezna uprava FBiH kontrolirala  265 objekta, privremeno  je zatvoreno njih 169, a zatečeno je 50 neprijavljenih radnika.

Pronašli smo 694 neprijavljena automata za priređivanje igara na sreću, 14 aparata za mini klađenje i 89 aparata za priređivanje zabavnih igara. No, mi nemamo ovlaštenje za oduzimanje te opreme – izjavio je Arifović za „Dnevni avaz“.

Zbog toga je od čelnika izvršne vlasti FBiH zatraženo da se u borbu protiv nelegalnog kockanja uključi Uprava za inspekcijske poslove, jer ona ima nadležnost za oduzimanje, prodaju i uništenje pronađenih aparata.

Situacija je ozbiljna, jer je veliki pritisak da privremeno zapečaćeni objekti budu otvoreni, što bi, pak, značilo da će aparati biti premješteni na druge lokacije i nelegalno kockanje nastavljeno. Zatražio sam pomoć, jer mi ne možemo beskrajno držati objekte zapečaćenim – kaže Arifović.