Već sedmu godinu za redom Ured koordinatora za reformu javne uprave BiH podržava projekat „Volontiraj – kreditiraj“ koji providi nevladina organizacija Infohause. Ovog puta učenici Druge gimnazije Dino Durmišević, Leonard Šiber, Amir Muminović, Ajdin Hadžić, te Emina Aziraj iz Ekonomske škole proveli su radni dan u Uredu koordinatora u ulozi državnih službenika.

Emina Dervišević – Zvizdić, viša stručna saradnica za upravljanje ljudskim potencijalima i Vedrana Faladžić, viša stručna saradnica za odnose s javnošću učenicima su govorile o ulozi  Ureda koordinatora, te aktivnostima koje se rade u okviru koordinacije procesa reforme javne uprave.

Kroz brojna pitanja, učenici su pokazali iznimno veliku zainteresiranost za provedbu reforme javne uprave u BiH o kojoj su, prema vlastitom priznanju, znali jako malo.  

Srednjoškolci su uspješno obavili povjerene zadatke, poput pisanja vijesti, te su administrirali web stranicu, imali su priliku vidjeti kako se protokolišu ulazni i izlazni akti, kako se arhiviraju predmeti, te kako se vode personalni dosjei.  

Učenici su bili jedinstveni u razmišljanju da su ih najviše zainteresirale aktivnosti u reformskim oblastima Javne finasije i E-uprava te su u evaluacijskim listićima istakli da bi voljeli pratiti proces izrade budžeta i da bi i naredne godine željeli da opet jedan dan rade u Uredu koordinatora.